VEPRIMTARITE E SHOQATES “BIJTE E SHQIPES” GJATE VITIT 2017

1 – Rifilloi mësimi në shkollën shqipe (Vlashi Fili)………………Filadelfia, 08 Janr 2017.
2 – Promoivime letrare dhe historiko-enciklopedike në Filadelfia
(Tajar Domi)………………………………………………..Filadelfia, 28 Janar 2017.
3 – Deputeti Eduard Ndocaj vizitë në shoqatën “Bijtë e Shqipes”
(Tajar Domi)……………………………………………….Filadelfia, 22 Janar 2017.
4 – Lamtumirë Dritëroi ynë (Llazar Vero)…………………….Filadelfia, 05 Shkurt 2017.
5 – 9 Vjetori i Pavarësisë së Kosovës (Sadik Elshani…………Filadelfia, 18 Shkurt 2017.
6 – Si një familje e madhe (Llazar Vero)………………………Filadelfia, 19 Shkurt 2017.
7 – Elio, Amalia, Aiden dhe Vanesa festojnë datëlindjet
(Bujar Gjoka)………………………………………………Filadelfia, 26 Shkurt 2017.
8 – Dy anëtarë të rinj në shoqatë (Dritan Matraku)………………Filadelfia, 05 Mars 2017.
9 – 7-8 Marsi në shkollën shqipe “Gjuha Jonë” (Bujar Gjoka).…Filadelfia, 05 Mars 2017.
10 – Dita e mësuesit në Filadelfia (Tajar Domi………………….Filadelfia, 07 Mars 2017.
11 – Gëzimi i jetës (Dita e verës) (Laver Niku…………………..Filadelfia, 25 Mars 2017.
12 – Andi, Muhameti, Sameti dhe Petrit Zanaj festojnë datëlindjet
(Bujar Gjika)…………………………………………………Filadelfia, 01 Prill 2017.
13 – Barjam Avdija (Berisha) dhe Mezan Resuli ndihmojnë qendrën e fëmijëve me
autism në Paskuqan të Tiranës (Tajar Domi)………………………………Prill 2017.
14 – 40 ditët e Altinit (Vlashi Fili)……………………………….Filadelfia. 26 Mars 2017.
15 – 7-8 Marsi në Filadelfia (Vlashi Fili)……………………….Filadelfia, 12 Mars 2017.
16 – Gëzuar datëlindjen Amber, Ledion, Enisa dhe Darien
(Bujar Gjoka)…………………………………………………………, 28 Maj 2017.
17 – Mbledhja vjetore e shoqatës (Vlashi Fili)………………..…Filadelfia, 29 Prill 2017.
18 – Përvjetor punë dhe rezultate (15 Vjetori i shoqatës)
(Vlashi Fili)……………………………………………..Filadelfia, 11 Qershor 2017.
19 – Të mësosh shqip në emigracion (Mbyllja e vitit shkollor)
(Vlashi Fili)……………………………………………..Filadelfia, 18 Qershor 2017.
20 – Një veprimtari shplodhëse (Pikniku) (Sadik Elshani)……Filadelfia, 25 Qershor 2017.
21 – Takim me Prof. Dr. Fatmir Zanaj (Vlashi Fili)……………Filadelfia, 26 Korrik 2017.
22 – Një vit nga humbja e “Xhaxhos” Behar Alimadhi
(Petrit Zanaj)…………………………………………….…Filadelfia, 27 Gusht 2017.
23 – Një stinë e re pune (Llazar Vero)…………………………Filadelfia, 10 Shtator 2017.
24 – Një ditë e veçantë në shkollën shqipe “Gjuha Jonë” në Filadelfia. (Shpërndahen
bluzat me stikerin e shoqatës, si dhe festohen datëlindjet e Alisa Qypi, Daniol Billa,
Emiljan Hasa, Naula Ferko, Sophia Sali, Art Rukiqi, Megi Billa, Elian Tafa dhe
Megan Kasa) (Bujar Gjoka)………………………………..Filadelfia, 02 Tetor 2017.
25 – Veprimtari të shumta në shoqatën “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia
(Beqir Sina)……………………………………………………….…30 Shtator 2017.
26 – Festohet 20 Vjetori i Albanian Culture TV në Nju Jork
(Vlashi Fili)…………………………………………………Filadelfia, 29 Tetor 2017.
27 – “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia përkujtuan e nderuan Sabiha Kasimatie e Musine
Kokolari, me rastin e përvjetorëve të tyre të lindjes
(Sadik Elshani)…………………………………………… Filadelfia, 28 Tetor 2017.
28 – Daniel, Gledis dhe Albion festojnë datëlindjet
(Bujar Gjoka)………………………………………………Filadelfia, 29 Tetor 2017.
29 – Valo lart e më lart Flamuri ynë Kuq e Zi (Ngritja e flamurit në qendër të Filadelfia-s)
(Sadik Elshani)……………………………………………Filadelfia, 02 Dhjetor 2017.
30 – Mayfair Thanksgiving Parade (Parada e Ditës së Falenderimeve)
(Vlashi Fili………………………………………………..Filadelfia, 01 Dhjetor 2017.
31 – Paraditja e së shtunës (Vlashi Fili)……………………….Filadelfia, 01 Dhjetor 2017.
32 – Nuk e lëmë traditën të zbehet (Vlashi Fili)………………Filadelfia, 01 Dhjetor 2017.
33 – Shqiptarët në Filadelfia uruan dhe festuan 105 Vjetorin e Pavarësisë
(Tajar Domi)…………………………………………….. Filadelfia, 05 Dhjetor 2017.
34 – Një traditë e bukur (Shfaqje e fëmijëve për festat e fundvitit)
(Vlashi Fili)………………………………………………Filadelfia, 25 Dhjetor 2017.
Shënim. Më sipër janë renditur:
– Titujt e shkrimeve për veprimtaritë.
– Vendi ku është zhvilluar veprimtaria.
– Data kur është publikuar materiali i veprimtarisë.
– Autori i shkrimit për veprimtarinë – Në kllapa.
Sipas vendit ku janë zhvilluar veprimtaritë:
– Në Filadelfia…………..32 veprimtari.
– Në Nju Jork…………….1 veprimtari.
– Në Tiranë………………1 Veprimtari.
Sipas autorëve të shkrimeve:
– Vlashi Fili…………………….12 shkrime.
– Bujar Gjika…………………….6 shkrime.
– Tajar Domi…………………….5 shkrime.
– Llazar Vero……………………4 shkrime.
– Sadik Elshani………………….4 shkrime.
– Dritan Matraku…………………1 shkrim.
– Petrit Zanaj…………………….1 shkrim.
– Beqir Sina………………………1 shkrim.
Veç sa më sipër në web të shoqatës janë publikuar edhe disa material që kanë të bëjnë me ngjarjet e vitit apo kanë shoqëruar veprimtaritë. Këto materiale për këtë vit (2017) po i rendisim më poshtë:
1-Urime për vitin 2017-Duke kujtuar Migjenin (Sadik Elshani)…… 01 Janar 2017.
2-Zgjohu shqiptar-Pavarësia e Kosovës është në rrezik
(Sadik Elshani)……………………………………………………14 Janar 2017.
3-Vlerësimet e dhëna nga shoqata “Bijtë e Shqipes” (Vlashi Fili)……..Janar 2017.
4-Skënderbeu i lavdisë së përjetëshme (Sadik Elshani)……………..16 Janar 2017.
5-Dritëro Agolli-Poeti që dritëron (Sadik Elshani)…………………03 Shkurt 2017.
6-Vaçe Zela-Valsi ynë i lumturisë (Sadik Elshani)…………………05 Shkurt 2017.
7-Një e dielë te “Bijtë e Shqipes” (Vasil Filipi)…………………… 26 Shkurt 2017.
8-Distanca midis ëndërrës dhe realitetit (Llazar Vero)………………08 Mars 2017.
9-Për dy shqiptarë të mirë në shoqatën tonë (Petrit Zanaj)………….…. Prill 2017.
10-Rrugëtim i bukur atdhetar (Sadik Elshani) …………………….…29 Maj 2017.
11-Kontribute lumjane në Lidhjen Shqiptare të Prizrenit – 1878-1881
(Hysë Hasa) …………………………………………………..…. Qershor 2017.
12-Gëzuar festën e 15 Vjetorit të Shoqatës “Bijtë e Shqipes”
(Adnan Mehmeti)……………………………………………..…Qershor 2017.
13-Atdheu vend i dashur (Sadik Elshani)…………………………25 Qershor 2017.
14-Nevojë e domosdoshme gjuhësore e kombëtare-Ta pasurojmë e ta pastrojmë
gjuhën tonë. (Sadik Elshani)………………………………………Korrik 2017.
15-Derë dhe zemër e hapur. (Laver Niku)………………………….31 Korrik 2017.
16-Dy anëtarë të rinj nga Shqipëria (Vlashi Fili) ……………….…31 Korrik 2017.
17-Patriotizmi fallco…dhe ai i vërteti (Llazar Vero)……………….27 Gusht 2017.
18-Vjen “E diela shqip “ në Filadelfia (Vlashi Fili)…………….…11 Shtator 2017.
19-Me punën e tij, mësuesi Shpëtim Brahaj “sfidon” shtetin
(Tajar Domi)………………………………………………………14 Tetor 2017.
20-105 vjet Shqipëri e Pavarur. (Fjala në ceremoninë e ngritjes së flamurit)
(Tajar Domi)……………………………………………………28 Nëntor 2017.
21-Java e flamurit (Tajar Domi)………………………………..…05 Dhjetor 2017.
22-Stikerat (Dhe vjen nëntori) (Vlashi Fili)………………………01 Dhjetor 2017.
23-Happy 105 Year of Independence Albania (Gëzuar 105 Vjetorin e
Pavarësisë Shqipëri)(“Dhe vjen nëntori”)(Vlashi Fili)……….01 Dhjetor 2017.
24-Mesazh i këngëtares lirike Ermonela Jaho drejtuar shoqatës tone
(Ermonela Jaho)………………………………………………..…Dhjetor 2017.
25-Një dhuratë për vitin e ri. (Bujar Çela)…………………………24 Dhjetor 2017.
Këto materiale janë shkruar nga:
– Sadik Elshani……..……..8 shkrime.
-Vlashi Fili…………….….6 shkrime.
-Tajar Domi………………3 shkrime.
-Llazar vero………………3 shkrime.
-Petrit Zanaj………………1 shkrim.
– Hysë Hasa………………1 shkrim.
-Adnan Mehmeti………….1 shkrim.
-Ermonela Jaho…………..1 shkrim.
-Bujar Çela………………..1 shkrim.
Vlashi Fili
Sekretar i shoqatës
Filadelfia, 01 Janar 2018